Valentijnsdag bracht dit jaar een extra verrassing; krokusharten voor ons allemaal. Op doorgaande kruispunten waar veel fietsers, voetgangers en auto’s dagelijks langskomen plopten de krokusharten vrolijk uit het gras op.

In het najaar hebben vrijwilligers van KNIJ acht grote harten van krokusbolletjes in het openbaar groen gepoot. Normaal bloeien de krokussen in maart. Maar de logica is aardig uit het klimaat verdwenen. Dat is soms verontrustend, maar op zijn ‘Cruyffiaans’: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. In dit geval kunnen we dus al een maand eerder genieten van lentekleuren in het groen, onder andere langs de Poortdijk, Basiliekpad, Eiteren, Clinckhoeff en Oranje Nassaulaan.

De krokusharten bloeien en misschien nog meer...

Ook de vele krokushartjes die al een jaar eerder waren gepoot, voor en door inwoners, staan opnieuw in bloei. Ik heb geen hond, maar het lijkt me leuk om langs de dagelijkse wandelroute ineens een bloemenhart te zien verschijnen. Gelukkig kom ik ze op mijn fietsroutes ook tegen. En het wachten voor het fietsstoplicht op de Poortdijk met een krokushart en al die narcissen in bloei is een aangename beleving. Ik krijg ook veel foto’s van de krokusharten met enthousiaste commentaren toegestuurd per mail en WhatsApp. Vooral die op de Poortdijk en Ommedracht zijn favoriet. En er komen foto’s uit Nieuwegein, want het IVN is zo enthousiast over onze actie, dat er ook daar krokusharten zijn gemaakt. Ik krijg zelfs een IJsselsteinse krokushartfoto doorgestuurd van een beleidsmedewerker. Met de melding dat hij deze op Valentijnsdag toegestuurd heeft gekregen. Niet van mij… Het maakt me wel nieuwsgierig wie deze geheime inzender op Valentijnsdag is geweest. Misschien kom ik daar nog eens achter en bloeit er nog meer moois in de stad…


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs