Positieve ontwikkelingen: er komt in de stad energie op gebied van energie. En dat werd tijd, want we liepen in IJsselstein enorm achter op energiegebied. 

Nieuwe KNIJ-er Frank is al een paar maanden bezig met het energieloket op woensdag- en zaterdagochtend in de bibliotheek aan de Overtoom, waar iedereen vrijblijvend binnen kan lopen voor kosteloos advies. Donderdagavond 19 maart worden de overige ontwikkelingen zichtbaar; Frank gaat een isolatieavond verzorgen*.

Op deze avond is Jordy aanwezig, ook een nieuwe KNIJ-er, die zelf een website heeft gemaakt met eenvoudig toepasbare bespaartips, die momenteel ruim 15.000 bezoekers per maand (!) trekt. Hij blijkt verrassend veel te weten over waterzijdig inregelen van de cv-installatie.

Over water gesproken: onze watermanagementstudent Harm zal de avond openen. Uiteraard is ook Henk de Groot erbij – onze Wille Wortel en mede-uitvinder van de ventilatorradiator – die al jarenlang bij inwoners langskomt voor persoonlijk advies op maat. En voor wie niet beschikt over een geschikt dak voor zonnepanelen: er zijn nog mogelijkheden beschikbaar binnen het gezamenlijke Buurtstroomproject De Oever; een mooi moment om advies in te winnen.

Er is dus genoeg te ontdekken en te vragen voor zowel huurders als woningeigenaren en van flats tot villa. Ik ben inhoudelijk niet de juiste persoon om de energietransitie te promoten, dat laat ik graag aan onze deskundige teamleden over. Wat ik wel heb kunnen bijdragen is dat er drie gratis nestkastjes verloot worden en iedere aanwezige een gratis ecomunt krijgt voor korting op allerlei producten. Ingrediënten genoeg om energie van te krijgen.

*) Jammer genoeg werd de avond afgelast door... je weet wel. ;) Natuurlijk doen we een nieuwe poging, zodra het kan!

 

>> Geen eigen dak maar wel interesse in zonnepanelen? Kijk eens op Buurtstroomproject De Oever


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs