Soms neemt het leven een wending die je niet verwacht. Als pilot begonnen we ruim 2 jaar geleden met duurzame columns. Het was sowieso nooit mijn ambitie dat ik zelf columns zou gaan schrijven. Daar dacht de journaliste anders over en na stevig aansporen schreef ik zonder enige schrijfervaring mijn eerste column. Voor dat ik het goed in de gaten had was ik in het meer ervaren ‘columnteam’ beland.

Al 115 duurzame columns


Inmiddels zijn we ruim 115 duurzame columns verder. We krijgen nog wekelijks positieve reacties. Er zijn nog genoeg nieuwe ontwikkelingen te delen.Wij zijn echter niet de enige in Zenderstreeknieuws die positief over duurzaam nieuws schrijven.

Ik kijk wekelijks of Zenderstreeknieuws al op de mat ligt. Zo blijf ik aardig op de hoogte van de leuke activiteiten in IJsselstein. Dat is een vet compliment waard naar journaliste Lysette Verwegen, die al jarenlang elke dag actief op zoek is naar de leuke, positieve nieuwtjes in de stad.  Hoewel uiteraard minder leuke nieuwtjes ook nodig zijn te vermelden, is de krant overwegend positief. Het glas is half vol ipv half leeg. Met een eindredacteur die hier ruimte aan geeft, biedt de krant een platform voor activiteiten die verbinden, die duurzaam zijn, zowel qua groen als sociaal duurzaam. Elke week weer. Daardoor lijkt het misschien een vanzelfsprekendheid. Maar dat is het niet.

Zenderstreeknieuws is een goed gelezen, geliefde krant.  Ik hoop van harte dat deze krant gezond mag blijven voortbestaan. Collega-columnist Rinus kondigt aan om indien nodig op vrijwilligersbasis verder te gaan. Indien dit toch nodig zou gaan worden, dan kunnen we vast vanuit ons vrijwilligerswerk uit eigen ervaring delen dat dit niet ten koste hoeft te gaan van het schrijfplezier.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs