IJsselstein blijft verrassen met innovatieve initiatieven, ook bij ondernemers.Tijdens een Duurzaamheidskring bijeenkomst waren er ook weer inspir

Zo blijkt Green Hybrids lekker bezig. Ik wist totaal niet van het bestaan van dit IJsselsteins bedrijf waar ik notabene regelmatig langs blijk te rijden. Ze maken windenergie, maar dan met een kleine windmolen; de Windwokkel.

Een mooie curvevorm van ongeveer 2 meter hoog.  Door de wind gaat deze draaien en wekt het stroom op die vergelijkbaar is met 12 tot 25 zonnepanelen.

De Wokkel ziet er net zo fraai uit als de naam doet vermoeden. Jammer dat bij een column geen plaatje past. Dus voor beelddenkers, of juist niet; google Green Hybrids in IJsselstein om er een beeld bij te krijgen. Dan krijg je te zien dat de wokkel bedrukt kan worden en gebruikt wordt als een soort multifunctionele reclamezuil voor bedrijven, parkeerplaatsen en ook bij speeltuinen kan staan, of om zelfvoorzienend te kunnen leven.

Geen slagschaduw

En voor de natuurliefhebbers;  er schijnt tot nu toe nog geen gecrashte vogel bij gevonden te zijn. Ook heeft de windwokkel geen slagschaduw. Dus diverse nadelen van de grote windmolens vallen weg. Deze windwokkel blijkt veel efficiënter dan zijn voorgangers die meer ‘leuk’ dan effectief waren. Daarbij worden er ook nieuw type accu’s aangekoppeld waardoor veel energie opgeslagen kan worden. 

Ook dit is een grote stap vooruit in de energietransitie mogelijkheden. Ik was aangenaam verrast en gezien de reacties in de zaal was ik niet de enige.

IJsselsteiners zijn best innovatief! En daar mogen we best trots op zijn.

 

>> Op de foto Peter Goulooze van Green Hybrids met de Windwokkel.

windwokkel in magazijn


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs