Met het museum IJsselstein zijn we vanuit KNIJ met een webcast serie bezig. Live bijeenkomsten zijn in deze periode niet handig. Via een webcast kun je live online meeluisteren via computer, tablet of telefoon. Ook is het mogelijk tussendoor vagen te stellen via de chat die meteen worden beantwoord. Dus interactief met publiek en live, maar dan digitaal op veilige afstand.

De eerste gast was Elise van Sup&Beach. Ze was onze nieuwe Ecomunt deelneemster. Met een ecomunt krijg je korting om te suppen. Leuk, maar tot voor kort wist ik niet wat suppen was. Dus tijd voor een kennismaking. Suppen blijkt een afkorting te zijn van stand up paddeling. Kort gezegd, staande op een soort surfplank peddelen. Wat het extra duurzaam maakt is dat je al peddelend zwerfafval kan meenemen in een net op je plank. In IJsselstein wordt op het land al veel met zwerfafval gedaan. Nu dus ook op het water. Bij Marnemoende, wat een groene jachthaven blijkt te zijn, heeft Elise haar supstrandje.  Ze is hip en doet mooi werk. Haar manier van vertellen is uitnodigend en logisch.

Ontspullen

Ook over haar weg naar ontspullen, want waarom heb je zoveel nodig? Het geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Dubbele spullen weg, bewust kleiner gaan wonen.
De natuurlijke voorwerpen die op haar strandje staan zijn gekregen, tweede of derdehands en hebben elk hun verhaal. En dat geeft toch een andere beleving dan gekochte spullen bij bijvoorbeeld de Action.  Ook de supplanken zijn bewust gekozen van duurzaam materiaal en verpakkingsmateriaal wat hergebruikt wordt.


Mocht je nieuwsgierig zijn naar Elise, het suppen of haar manier van ontspullen, dan kun je op de website van het museum IJsselstein bij activiteiten of op KNIJ.nl  de webcast nog terugkijken.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs