Ik zit met twee IJsselsteinse energieridders aan tafel in het museum IJsselstein.  Gelukkig mag ik de gespreksleider zijn, want inhoudelijk is de energietransitie als onderwerp niet mijn specialiteit. Genoeg voor mij te ontdekken deze avond. Ik ben blijkbaar niet de enige gezien het aantal live bezoekers op deze tweede KNIJ bij MIJ live webcast.
Handige bespaartips kwamen langs van zowel de Woondokter Frank en uitvinder Henk.


Dé geweldige koeltip van Henk over de natte doeken bij de ventilator werd duidelijk zeer gewaardeerd. Voor de geïnteresseerden is deze webcast nog te bekijken.

Naast de webcast zijn er in IJsselstein meer faciliteiten gecreëerd. De Woondokter vertelde tijdens de webcast dat hij volgens 6 stappen werkt: Isoleren, ventileren, verwarmen, koelen, warm tapwater, duurzame energie. Elke stap kreeg een praktische bespaartip. Op zaterdag van 10 tot 12 is de bieb weer open om live naar de Woondokter te kunnen gaan voor gratis advies.  Op overige tijden is hij ook digitaal te bereiken, een handige oplossing zonder een live ontmoeting.


Op knij.nl zijn bij ‘wonen’ en ‘actueel’ alle gegevens te vinden. En dan hebben we ook nog de handige IJsselsteinse bespaarsite zelfenergiebesparen.nl .
Met gemiddeld 10.000 (!) bezoekers per maand een laagdrempelige site die ook landelijk zeer geliefd is. Veel uitzoekwerk is al verricht en in begrijpelijke taal uitgelegd, zodat niet iedereen hetzelfde wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Petje af wat hier door Jordy als vrijwilligerswerk voor topwerk geleverd wordt.  Zowel een uitgebreide waterbesparende douchekoppentest, als het waterzijdig inregelen van de CV-installatie. Deze site wordt zelfs al door docenten voor het onderwijs gebruikt.  

Gelukkig hoeft de energietransitie niet mijn specialiteit te zijn. Daar hebben we onze energieridders voor.

>> Voor contact met de woondokter zie hier

Henk en Diewertje


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs