Wist je dat de leeftijd van ons KNIJ team tussen de 18 tot en met 81 jaar ligt? Met een grote diversiteit van 35 vrijwilligers zit ik qua leeftijd zelf mooi in het midden. Ieder is uniek en dat maakt het zo boeiend.

Er wordt ons vaak gevraagd hoe een vrijwilligersorganisatie jongeren kan aantrekken. Wij hebben geluk, want de jongeren zijn uit zichzelf bij ons aangehaakt.  Jongeren worden vaak als handige hulpjes gezien.

Dan kom je bij ons gechoqueerd uit, want deze jongeren weten wat ze willen, zijn super gemotiveerd en hebben elk op hun eigen manier een specialisme of kwaliteiten die ze geweldig inzetten. van zelfstandig projecten draaien naar watermanagement of ecologische kennis. Met hun logische ‘waarom’ vragen zijn ze verfrissend voor het team. Ze houden daarmee mijn leeftijdscategorie scherp waarom we doen wat we doen en laten mogelijkheden ook uit een verrassende hoek komen. Hun manier waarop ze met duurzaamheid omgaan is het voor hen gewoon een vanzelfsprekende eigenheid die ze gewoon leven. Waar mijn leeftijdscategorie nog wel meer het frustrerende ‘het moet echt beter en anders’ beleving heeft. De ouderen hebben de wereld nog zien veranderen met alle pijnlijke gevolgen van dien.

De 80-ers in ons team, daarvan denken sommigen dat je daar niet zoveel meer aan hebt. Maar niets is minder waar. Dit zijn de echte pioniers van het eerste uur. Hun specifieke kennis en levenslange ervaring is goud waard. Zelfs van onvervangbare waarde. Hun rustige uitstraling en wijsheid doen me altijd goed. Ik zit er qua leeftijd mooi middenin. Als middengroep gaan we ook lekker door en maken er wat moois van terwijl we genieten van de rijkdom van jong tot oud.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs