In een artikel leggen wetenschappers uit dat mensen bij hitte agressiever gedrag vertonen. Dus blijkbaar we zijn er allen bij gebaat het hoofd koel te houden. Diverse KNIJmaatjes vragen naar mijn binnentemperatuur. Daar bedoelen ze vast mijn huis mee…

Een Achtervelder uit een jaren ‘90 woning komt verrast binnen dat het bij ons nog maar 22 graden is. Terwijl het bij hem al 24 graden is.
Blijkbaar werkt de isolatieaanpassing van afgelopen jaar ook de goede kant op in de zomer.

Een vriendin uit Oranjekwartier neemt dagelijks een koud bad. Bij haar thuis is het 2 warme dagen verder al 30 graden, een straat verderop 27 graden.
inmiddels loop de temperatuur ook hier elke dag bijna een graad op.
En bedenk me dat er een handig filmpje is gemaakt door Rico met zijn professionele filmbedrijf; ‘Hou het hoofd koel in de zomer’.. Ik bekijk het vlotte filmpje op knij.nl . Die tips komen nu mooi van pas

Tip van Henk

Het eindigt met een knappe IJsselsteinse jongedame die geld bespaard heeft en daarvoor bij de molen van een heerlijk ijsje geniet is een typisch herkenbaar IJsselsteins zomerbeeld.
en ik herinner me de ‘tip van Henk’, onze Willie Wortel, tijdens de eerste webcast, die altijd met heerlijke eenvoudige eyeopeners komt.
Hij zei; “een natte theedoek voor een ventilator hangen, werkt verkoelend.”

Ook nu komen er aanvullende praktische tips over kleden aan de buitenkant van het raam ophangen.
en tips die een open deuren zijn maar uit ervaring wel goed werkt: overdag ramen deuren en gordijnen dicht, en ‘s nachts alles open.
ik ga niet zoals mijn vriendin dagelijks in een koud bad. Maar dat ijsje uit het filmpje ziet er wel erg verleidelijk uit…

Kijk de video hier. En like, share and subscribe!  

 

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs