Ken je dat effect, dat je de waterkoker aanzet voor een potje thee, en dan even later straal vergeet omdat er iets anders tussendoor komt, en het water alweer half afgekoeld is als je eraan denkt?

Mij gebeurt het regelmatig. En ik krijg er thuis ook regelmatig commentaar op: “Ben je zo actief met het KNIJen, terwijl je hiermee energie nutteloos verspilt...” En ja, ze hebben gelijk.  Het blijkt een lastige gewoonte te zijn, wat me nog niet lukte te veranderen.

Ook al heb ik het excuus dat ik hersenletsel gehad heb en daardoor dergelijke praktische acties snel wegfloepen uit mijn gedachten, er moet toch iets simpels op te bedenken zijn om dit te tackelen. Toen ik er van de week weer op geattendeerd werd, ging ik er mee aan de slag. Een wasmachine piept als hij klaar is. Dan word je geattendeerd er iets mee te doen. Mijn waterkoker niet. Die slaat gewoon af. Zo’n nostalgische fluitketel is eigenlijk best handig, die gaat hard fluiten als hij klaar is en stopt pas als je er iets mee doet. Maar terug naar gas schijnt niet de bedoeling te zijn.

Kookwekkertje


Ik overweeg om bij de doorgeefwinkel of kringloopwinkel te snuffelen voor zo’n simpel kookwekkertje. Instellen op 5 minuten en dan vanzelf herrie zodat ik er iets mee moet.
Totdat ik ineens bedenk dat vlakbij de waterkoker de oven staat en vrij simpel een timer in te stellen is.
Bij de volgende pot theezetten neem ik met de natte vinger een gok met instellen; 4 minuut en 30 seconden. En laat nou precies op dat moment de waterkoker afslaan. Mooie timing, mijn energieverspilling is opgelost en tijd voor een lekker bakkie.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs