Mooie groene kerstbomen. Het is ooit met een column van Marie José in Zenderstreeknieuws begonnen. Zij had een kerstboom herplant en wilde graag dat dat meer ging gebeuren. We kregen spontaan berichten van inwoners die hun boom wel wilden herplanten.

Het eerste jaar sneuvelden 75% van de bomen die herplant werden. Een groot deel zelfs al voor het planten, want het bleek gewoon een dure afgezaagde boom in een pot te zijn. Na dit dramatisch eerste jaar werd vorig jaar speciaal voor het KNIJproject duurzame herplantbare kerstbomen ingekocht door Intratuin IJsselstein. Het was zo’n succes dat de bomen al gelijk met Sinterklaas weg waren. SBS6 en Jeugdjournaal hebben er aandacht aan besteed. Het klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar werkt het ook?

Overzomeren


Dit jaar heeft 75% het wél gehaald. Van de 25% die het níet haalden waren de meesten níet de speciale herplantbare duurzame kerstbomen en/of al meerdere malen herplant.
Een hele mooie score.

Ook hebben een aantal van dit soort bomen als proef bij de Intratuin in potten overzomerd. Het blijkt dat deze het allemaal overleefd hebben en er prachtig met jonge aangroei bijstaan.  We weten nu dat deze in een pot op een balkon mits goed verzorgd ook prima kan overleven. 

Heel landelijk Intratuin heeft deze bomen nu ingekocht en ze komen in de landelijke folder. Hoe een klein initiatief als een sneeuwbal zo groot kan doorrollen.

Vanaf 15 november is het weer mogelijk in te schijven voor een logeerplekje om te overzomeren bij ons en zijn er ook weer herplantbare duurzame kerstbomen te verkrijgen.
Een witte kerst kan ik niet garanderen, maar een groene kerst is zeker mogelijk.

>> Ga naar het bericht met meer info en inschrijven.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs