Ik vind het best lastig om dit milieu- en klimaatbewust te doen. Voor kinderen is de kans groot dat je een (plastic) cadeau bij een speelgoedwinkel koopt en als volwassenen eet je al gauw veel vlees. Ik zit dus te denken om op zolder onder het dakraam een stekjestafel te maken. Hoe leuk is het als je een pannenkoekplant cadeau kunt geven? Deze plant schijnt super makkelijk te stekken te zijn.

Marktplaats afspeuren

Ook ga ik marktplaats afspeuren voor een Puky loopfiets (vast wel bekend onder de moeders) en is het misschien een idee om met vriendinnen speelgoed uit te wisselen waar je kind al op is uitgekeken. Onze duurzame kerstboom met kluit van vorig jaar is geplant door KNIJ-ers en heeft de zomer overleefd. Ik ben erg benieuwd hoe die eruit ziet als we deze na Sinterklaas op mogen halen.

Als inpakpapier probeer ik doosjes, tasjes, zakjes en lintjes zoveel mogelijk te hergebruiken. Hoe leuk ziet een cadeautje omwikkelt met een touwtje en dennentakje geplukt van je kerstboom eruit! Tot slot probeer ik een kerstdiner thema te introduceren bij de familie. Wellicht lukt vegetarisch dit jaar?

Wij zijn in ieder geval aan de beurt voor het hoofdgerecht dus mochten jullie vegetarische tips hebben dan zijn ze welkom (via Instagram of Facebook van KNIJ)! Hopelijk kunnen we de feestdagen in ieder geval in samenzijn van vrienden en familie vieren, want dat is boven alles natuurlijk het allerbelangrijkste.