Mijn thuiswerken gaat gepaard met veel digitale overleggen, achter een scherm zitten en praten met je collega’s. Een prima oplossing in deze tijd, maar voor mij moet dat gepaard gaan met tussendoor een frisse wind en een wandeling. Maar na het zoveelste rondje in mijn woonwijk is er nu een nieuwe dimensie bij gekomen.

Bioblitz

In IJsselstein is men op zoek naar alles wat leeft, groeit en bloeit in de openbare fruitcollecties. Klimaatneutraal IJsselstein en IVN gaan de biodiversiteit van de meer dan 2.000 fruitbomen in beeld brengen, door middel van een ‘BioBlitz’. Mijn pauzewandeling loopt nu altijd via een van de fruitcollecties en alles wat ik zie leg ik vast in een waarnemingssysteem via mijn mobiel, een bloeiende paardenbloem, een zingende roodborst. Dit doe ik met behulp van een app genaamd Obsmapp.

En zo lever ik op eenvoudige wijze een bijdrage aan dit bijzondere project. Iets voor jou als wandelaar? Dat is én genieten van de natuur én een bijdrage leveren aan het behoud van onze openbare fruitcollectie. En laat je dan, net als mij, het hele jaar door meenemen in de uitbundigheid van ‘De vier jaargetijden’ zoals de Italiaanse componist Vivaldi heeft bedoeld.