‘Ruim 190 duurzame columns in deze krant. Een geweldige prestatie. Leuk, leerzaam en informatief voor iedereen’ vertelde de journaliste. Volgende week is voor onze columns in het samenvoegen van twee edities van Zenderstreekniews onder een nieuwe uitgever geen plaats meer.


In 2017 is het idee door Henk geopperd. Onze intentie is altijd geweest te inspireren en gezien de vele positieve reacties op straat bleek dat te lukken. De meeste columnisten zijn onbedoeld publieke figuren geworden. Met als effect dat iedereen ons van naam kent, maar andersom wij geen idee hebben door wie we op straat aangesproken worden.

Veel inhoudelijke reacties

De sportieve column van Shannon gaf respons van de voetbalclub, de maaicolumn van Gerrie gaf een waterval aan herkenbare reacties, de 52 duurzame weken van Marie José bracht veel beweging. En dappere Harm die als studerende tiener zijn eerste column over watermanagement in de krant zag verschijnen en daar veel inhoudelijke reacties op kreeg. Ikzelf had totaal geen ambities om columns te schrijven. Maar journaliste Lysette Verwegen was altijd aanhoudend bij ons en al doende hebben we veel geleerd. Ik dank haar en de redactie voor hun vertrouwen in ons.


Carola, de stille kracht achter de schermen, heeft beginnende columnisten op weg geholpen en heeft alle columns op knij.nl geplaatst. Gelukkig maar, want voor de liefhebber zijn de inspirerende anekdotes en tips daar nog te bekijken. Verder kan ieder die wil daar via een digitale inspiratiemail op de hoogte blijven.


Dus alle lezers; Enorm bedankt voor al jullie positieve feedback en inspirerende vervolgverhalen op straat of via de mail. We zullen het gaan missen, maar we blijven actief in IJsselstein met leuke projecten. Ga net als wij vooral door, kijk naar wat wél kan en maak er wat moois van met elkaar.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs