huis keurmerkZo’n 2 jaar geleden begon ik deze blog met een hulp vraag: wie kan mij helpen aan een goed advies. Er is inmiddels veel gebeurd. Met ons huis, maar nog veel meer op het gebied van hulp.

Waar geld te verdienen valt schieten de adviesbureautjes als paddestoelen de grond uit. Soms heb ik het idee dat de onze economie draait op advies.

Voor de uitvoering van al die goedbedoelde adviezen is geen mens meer te vinden. Ik heb twee aannemers gevraagd voor advies over wat isolerende maatregelen en voordat ik een prijs heb ontvangen is er al één afgevallen omdat hij toch geen mensen heeft om het uit te voeren.

Voor het aanpassen van de meterkast heb ik ook 2 elektrotechnische bedrijven een offerte gevraagd. Ik zit inmiddels al twee weken te wachten op de eerste reactie. Het gaat weer beter met de economie zullen we maar zeggen.

Even terugkomend op het advies gebeuren in de wereld van energiebesparing. Ik hoor om me heen nog wel eens ‘ik weet niet zo goed hoe ik het aan moet pakken’ wanneer het gaat over de eerste stap richting energie besparen. Eigenlijk is dat anno 2017 een beetje een slap excuus. Google energiebesparing en er komt een oneindige stroom aan websites die je kunnen helpen. Bedrijven zijn er natuurlijk niet blij mee, maar de eerste vier adviezen, die met adv. ervoor, sla ik altijd over. Misschien een stomme en hele simpele gedachte, maar dat zijn 9 van de 10 keer bedrijven met grote marketingbudgetten die het advertentiegeld weer via jou terug moeten verdienen. Daaronder komen de adviezen die vaak (niet altijd!) wat minder commercieel zijn. Eerst maar eens kijken wat niet commerciële adviezen zijn. Daarna zul je met sommige adviezen toch naar commerciële partijen moeten gaan voor de uitvoering, maar daar is verder helemaal niets mis mee. De economie moet tenslotte blijven draaien.

Nu is er ook nog een verschil tussen advies en inspiratie. Op het gebied van advies denk ik aan bv, Milieu Centraal, Bleeve, Thuisbaas maar ook de energiemaatschappijen met een beetje een groene achtergrond. In eerdere blogs heb ik al gewag gemaakt van Qurrent, mijn leverancier, maar ook Van de Bron, DE Unie en Pure Energie zijn wat mij betreft redelijk betrouwbare edoch commerciële adviseurs. Dit alles is overigens volledig niet wetenschappelijk onderbouwt maar slechts een onderbuik gevoel en dat is dan weer iets waar onze hele samenleving op dit moment zijn beslissen en uitlatingen op baseert. Neem mijn advies dan ook vooral niet al te serieus maar ga op je eigen onderbuik af.

Op het gebied van inspiratie is er ook nog wel het één en ander te adviseren. zo laat ik me graag inspireren door sites als bijvoorbeeld: Het Kan Wel en GnaarA. Maar vanaf nu is er eigenlijk nog maar 1 site waar vooral de IJsselsteiner zich door zou moeten laten inspireren en dat is klimaatneutraalijsselstein.nl Alle initiatieven die op het gebied van klimaat neutraal en duurzaamheid in IJsselstein worden bedacht en ondernomen komen op deze website samen. Ieder die zich wil laten inspireren door wat er in IJsselstein zoal gebeurd moet een kijkje gaan nemen.

Ik zeg dit natuurlijk helemaal niet omdat toevallig mijn blogjes vanaf nu op die site verschijnen. Het is gewoon echt een heel vrijblijvend gratis advies. Doe er je voordeel mee.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs