Opgericht in maart 2013 als de actiegroep Stop Bomenkap IJsselstein. De toenmalige wethouder kondigde aan om flink te bezuinigen op het groen in IJsselstein. Ongeveer 2400 bomen zouden worden gekapt.

Spontaan kwamen vier inwoners in actie om dit te voorkomen. 'Stop Bomenkap IJsselstein' was een feit. Via sociale media en lokale pers is aandacht en draagvlak gevonden voor de standpunten van de actiegroep.

De groep is in overleg gegaan met de gemeente. Op initiatief van de actiegroep is het Groenplatform IJsselstein (GPIJ) opgericht. ‘Stop Bomenkap’ ging verder onder de naam Bomenridders IJsselstein. Het doel van de Bomenridders is om een gezond bomenbestand te bevorderen.

De Bomenridders hebben een signalerende en adviserende functie. Actievoeren als bomenkap dreigt is vooral aan de omwonenden. Waar nodig zullen de Bomenridders hen adviseren. De Bomenridders willen een voorlichtingsfunctie vervullen en een gesprekspartner zijn. Ze zijn te bereiken via hun emailadres en via facebook en twitter.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook: https://www.facebook.com/stopbomenkapijsselstein/

Twitter: https://twitter.com/bomenridders