ecomunt in ijsselstein

De Ecomunt is dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Sparen en voordeel halen

Je gespaarde munten kun je inleveren bij alle deelnemende winkels en restaurant. Dus een gespaarde munt bij de ene winkelier kun je ook inleveren bij een andere winkelier of restaurant.

Met de ecomunt willen we de lokale economie versterken en aandacht voor duurzame producten stimuleren.

De ecomunt wordt gratis uitgedeeld bij een duurzaam product. Deze ecomunt kan ingeleverd worden voor korting op een ander duurzaam product bij elke deelnemer. Dit product is zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Of bijdragend aan een duurzame en ecologische leefstijl.Denk hierbij bijvoorbeeld aan een biologisch product of een bedrijf dat vanuit een circulaire bedrijfsvoering werkt.

Er zijn er nu alweer 1500 van in omloop en het initiatief groeit nog steeds. Deze munten worden uitgegeven bij diverse ondernemers in IJsselstein bij duurzame, bio, vegetarische of klimaatneutrale producten. De ondernemer bedenkt zelf de aanbieding met de ecomunt.

De munten zelf zijn handgemaakt van IJsselsteins snoeihout, door URSee Creations.

Deelnemende ondernemers in 2020

Ͽ Sup & Beach

supbeach

Worry Less... Paddle More. Sup & Beach geeft lessen suppen en verhuurt ook de boards (en benodigdheden). 

Bij inlevering van een munt krijg je een korting van 10% op een uur suppen.
Als je bij het suppen zwerfafval meeneemt, ontvang je een ecomunt. .

Sup & Beach is gevestigd in IJsselstein, bij Jachthaven Marnemoende.
Adres: Noord IJsseldijk 107 C, 3402 PG IJsselstein.

>> Website 

>> Facebookpagina

 

Ͽ Ursee Creations

ursee creations

De maakster van onze Ecomunt! 

Ursela van Raaij verkoopt in haar webwinke URSee eigenzinnige, creatieve producten en diensten. Ze maakt haar artikelen vaak van sloop- of recycled hout. Ook voor workshops, schminken en re-stylen van je favoriete meubel kun je bij haar terecht.

Munt krijgen: bij je bestelling in de webwinkel.
Munt inleveren: voor 10% korting op het hele aanbod.

Hoe kan dat, een munt inleveren bij een webwinkel, denk je misschien? Bij Ursee kun je op afspraak ook iets ophalen en dan lever je je munt in. Een munt geeft ook de korting bij een workshop.. Er is een chatfunctie op haar website (tijdens kantooruren) en ze is ook per WhatsApp te bereiken. 

>> Website 

>> Facebook

>> WhatsApp: 06-53517667

Ͽ Hart for Her IJsselstein

hart for her collage

Je ontvangt een munt als je je inschrijft bij deze sympatieke sportclub van Sushma Ramkhelawan aan de Poortdijk. Vrouwen die er al sporten ontvangen een munt bij een volle spaarkaart. De munten kun je besteden bij een van onderstaande winkels/ondernemers!

>> Website Hart for Her IJsselstein

>> Facebook Hart for Her IJsselstein

Ͽ Intratuin IJsselstein

 Intratuin collage

1 eco munt geeft 20 % korting op een zakje biologische bloembollen naar keuze.

>> Facebook Intratuin IJsselstein

Ͽ Biomonkie

collage biomonkie

Vanaf 1 februari geeft Biomonkie bij elke 25 euro 1 ecomunt uit (tot 50 euro dus max 2 per klant per keer).
Bij inlevering: 20% korting op katoenen brood- en groentezakjes, de cheeky panda toiletpapier (plasticvrij verpakt) en de shampoobars van tinktura.

>> Biomonkie: Facebook

Ͽ De Keuken van Tante Cake

Collage Tante Cake

Een gratis ecomunt bij aankoop van een flesje (vanaf 100 ml.) biologische wilde olijfolie. Als het flesje leeg is kan het weer ingeleverd worden. De lege flessen worden door ons gereinigd en hergebruikt. De prijs van het ingeleverde flesje wordt in mindering gebracht bij aankoop van een nieuwe gevulde fles olijfolie of azijn.

Munt kan ingeleverd worden voor 10% korting op ons ambachtelijke gebak. Dit zijn onder andere onze speltmuffins, worteltaart, appeltaart, appelplaatcake, amandel-citroencake en de red-velvettaart. Wij streven ernaar zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken bij de bereiding van onze taarten.

>> Tante Cake: Facebook en Website

Ͽ Brasserie1560

Collage brasserie

Verantwoord eten is extra lekker bij Brasserie 1560. Tegen inlevering van één ecomunt ontvang je 10% korting over alle veganistische gerechten per tafel. Brasserie 1560 is gevestigd onder het oude stadhuis van IJsselstein, de ingang is aan de Weidstraat. Het kan druk zijn in de gezellige brasserie, daarom is het aan te raden om vooraf een tafel te reserveren.
Bovendien kun je bij de reservering aangeven of er speciale (dieet)wensen zijn. 

>> Brasserie1560.nl/reserveren

Ͽ Prego IJsselstein

Collage Prego

Italiaanse Delicatessenwinkel waar wij huisgemaakte Italiaanse gerechten maken zoals Pasta Schotels en Lasagna. Op vrijdag en zaterdag staat de winkel vol met diverse borrelhapjes om het weekend leuk en lekker mee te beginnen. Wij zijn leverancier van Oudwijker Kaas, een locale kaas waarvan de stremsels gemaakt worden in Italië en daarmee worden in Lopikerkapel de kazen gemaakt! Wij streven ernaar om gezondere producten en zoveel mogelijk zonder E-nummers en toevoegingen te leveren.

Actie: Bij aanschaf van huisgemaakte vegetarische pasta ontvangt u een ecomunt.
Bij inleveren van een munt ontvangt u 10% korting op een stuk lokale Oudwijker kaas.

>> Prego IJsselstein : Facebook en Website

Ͽ Podoservice Podoloog en podoposturaal therapeute Jacqueline Montrée 

Collage podoservice

Jacqueline Montrée zorgt in haar praktijk in Zenderpark goed voor voeten. Daarnaast heeft ze ook een aantal mooie, duurzame producten voor je persoonlijke verzorging. Ze doet mee aan onze actie Ecomunt met de volgende aanbieding.

Bij aankoop van een Noordkroon product (van het eiland Texel) geeft ze 1 ecomunt. Bij inlevering van 3 ecomunten een Chi lippenbalsem gratis!

Praktijk voor Podologie, Podoposturale Therapie, Voetondersteuning en Houdingcorrectie Jacqueline Montrée | Rigastraat 1 | 3404 CG IJsselstein

>> Podoservice: Website 

Ͽ Korenmolen De Windotter

 Collage De Windotter 

Onze IJsselsteinse trots, De Windotter doet ook mee.
 
Je ontvangt een munt bij bij aankoop van 500 gram molenkoekmix.
 
Je kunt je munt besteden aan een gratis rondleiding voor 1 persoon.

>> De Windotter: Facebook en Website 

Zenderstreeknieuws

Op 5 maart 2019 verscheen een artikel over de ecomunt in 'onze' lokale krant Zenderstreeknieuws. En de titel is: Laat maar rollen, die ecomunt!

>> Klik hier om het te lezen.