De Ecomunt is dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Sparen en voordeel halen

Je gespaarde munten kun je inleveren bij alle deelnemende winkels en restaurant. Dus een gespaarde munt bij de ene winkelier kun je ook inleveren bij een andere winkelier of restaurant.

Met de ecomunt willen we de lokale economie versterken en aandacht voor duurzame producten stimuleren.

De ecomunt wordt gratis uitgedeeld bij een duurzaam product. Deze ecomunt kan ingeleverd worden voor korting op een ander duurzaam product bij elke deelnemer. Dit product is zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Of bijdragend aan een duurzame en ecologische leefstijl.Denk hierbij bijvoorbeeld aan een biologisch product of een bedrijf dat vanuit een circulaire bedrijfsvoering werkt.

De ecomunt groeit en groeit. In februari 2019 zijn we gestart met twee deelnemende bedrijven. In maart startten we met zes deelnemers en in april is de molen erbij! En in mei is Intratuin erbij gekomen met een mooie actie!

Zodra de ecomunten overal in IJsselstein gaan opduiken, zullen consumenten deze actie ook steeds beter gaan vinden, is ons idee.

De munten zelf zijn handgemaakt van IJsselsteins snoeihout, door Ursee Creations.

Deelnemende ondernemers in 2020

Ͽ Hart for Her IJsselstein

hart for her collage

Je ontvangt een munt als je je inschrijft bij deze sympatieke sportclub van Sushma Ramkhelawan aan de Poortdijk. Vrouwen die er al sporten ontvangen een munt bij een volle spaarkaart. De munten kun je besteden bij een van onderstaande winkels/ondernemers!

>> Website Hart for Her IJsselstein

>> Facebook Hart for Her IJsselstein

Ͽ Intratuin IJsselstein

 ecoumunt Intratuin

Munt ontvangen: In januari bij een mezenbollenhouder ten behoeve van netjes vrije mezenbollen. Vanaf februari ontvang je een munt bij een zakje biologische zaden. 

Munt besteden: In januari voor 1 euro korting op een kilo biologisch vogelvoer voor tuinvogels, van de Vogelbescherming. Vanaf februari 20% korting op biologische dahliabollen. 

>> Facebook Intratuin IJsselstein

Ͽ Biomonkie

Biomonkie kleine foto

Januari: Bij de aanschaf van een katoenen broodzak of groentezak ontvang je 1 munt.
Je kunt de munt op de volgende manier besteden: 1 Munt 10% korting op private label chocolade. 2 Munten 10%, 4 munten 20% korting op Bokashi compost systeem.

Vanaf 1 februari geeft Biomonkie bij elke 25 euro 1 ecomunt uit (tot 50 euro dus max 2 per klant per keer).
Bij inlevering: 20% korting op katoenen brood- en groentezakjes, de cheeky panda toiletpapier (plasticvrij verpakt) en de shampoobars van tinktura.

>> Biomonkie: Facebook

Ͽ De Keuken van Tante Cake

Tante Cake kleine foto

Een gratis ecomunt bij aankoop van een flesje (vanaf 100 ml.) biologische wilde olijfolie. Als het flesje leeg is kan het weer ingeleverd worden. De lege flessen worden door ons gereinigd en hergebruikt. De prijs van het ingeleverde flesje wordt in mindering gebracht bij aankoop van een nieuwe gevulde fles olijfolie of azijn.

Munt kan ingeleverd worden voor 10% korting op ons ambachtelijke gebak. Dit zijn onder andere onze speltmuffins, worteltaart, appeltaart, appelplaatcake, amandel-citroencake en de red-velvettaart. Wij streven ernaar zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken bij de bereiding van onze taarten.

>> Tante Cake: Facebook en Website

Ͽ Brasserie1560

Brasserie 1560 foto klein

Verantwoord eten is extra lekker bij Brasserie 1560. Tegen inlevering van één ecomunt ontvang je 10% korting over alle veganistische gerechten per tafel. Brasserie 1560 is gevestigd onder het oude stadhuis van IJsselstein, de ingang is aan de Weidstraat. Het kan druk zijn in de gezellige brasserie, daarom is het aan te raden om vooraf een tafel te reserveren.
Bovendien kun je bij de reservering aangeven of er speciale (dieet)wensen zijn. 

>> Brasserie1560.nl/reserveren

Ͽ Prego IJsselstein

Prego IJsselstein kleine foto

Italiaanse Delicatessenwinkel waar wij huisgemaakte Italiaanse gerechten maken zoals Pasta Schotels en Lasagna. Op vrijdag en zaterdag staat de winkel vol met diverse borrelhapjes om het weekend leuk en lekker mee te beginnen. Wij zijn leverancier van Oudwijker Kaas, een locale kaas waarvan de stremsels gemaakt worden in Italië en daarmee worden in Lopikerkapel de kazen gemaakt! Wij streven ernaar om gezondere producten en zoveel mogelijk zonder E-nummers en toevoegingen te leveren.

Actie: Bij aanschaf van huisgemaakte vegetarische pasta ontvangt u een ecomunt.
Bij inleveren van een munt ontvangt u 10% korting op een stuk lokale Oudwijker kaas.

>> Prego IJsselstein : Facebook en Website

Ͽ Podoservice Podoloog en podoposturaal therapeute Jacqueline Montrée 

Jaqueline van Podoservice

Jacqueline Montrée zorgt in haar praktijk in Zenderpark goed voor voeten. Daarnaast heeft ze ook een aantal mooie, duurzame producten voor je persoonlijke verzorging. Ze doet mee aan onze actie Ecomunt met de volgende aanbieding.

Bij aankoop van een Noordkroon product (van het eiland Texel) geeft ze 1 ecomunt. Bij inlevering van 3 ecomunten een Chi lippenbalsem gratis!

Praktijk voor Podologie, Podoposturale Therapie, Voetondersteuning en Houdingcorrectie Jacqueline Montrée | Rigastraat 1 | 3404 CG IJsselstein

>> Podoservice: Website 

Ͽ Korenmolen De Windotter

 de windotter 

Vanaf april doet ook onze IJsselsteinse trots, De Windotter mee!
 
Je ontvangt een munt bij bij aankoop van 0,5 kg speculaasmix. 
 
Je kunt je munt besteden aan een gratis rondleiding voor 1 persoon.

>> De Windotter: Facebook en Website 

Zenderstreeknieuws

Op 5 maart verscheen een artikel over de ecomunt in 'onze' lokale krant Zenderstreeknieuws. En de titel is: Laat maar rollen, die ecomunt!

>> Klik hier om het te lezen.