Duurzaamheidskring

logoduurzaamheidskring
De Duurzaamheidskring is een beweging voor en door IJsselsteinse ondernemers met een groen hart. Op laagdrempelige wijze starten zij met het verduurzamen van hun bedrijf. Ze ondersteunen elkaar hierbij en werken eventueel later ook samen in initiatieven voor duurzame energie en afvalverwerking. Zo ontstaat een vliegwiel in de verduurzaming van IJsselstein. Het kost niet veel tijd en levert veel op! Aanmelden is nog mogelijk.

De Duurzaamheidskring biedt de volgende voordelen:

  • gratis milieubarometer
  • gratis ondersteuning en advies
  • kennis delen met medeondernemers
  • een streepje voor bij nieuwe klanten en inkopers
  • gelijk besparen door praktische tips
  • belangrijke stap naar MVO en certificeringen
  • een aantoonbare bijdrage aan een betere wereld

duurzaamheidskringijsselstein.nl

Groenlicht trofee

groenlicht trofee logo

De Groenlicht Trofee is een initiatief van gemeente IJsselstein en heeft als doel IJsselsteinse ondernemers te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we door de zichtbaarheid van bestaande initiatieven te vergroten, nieuwe inspirerende projecten en -voorbeelden uit te lichten en kijken hoe we elkaar kunnen versterken. De trofee is een onderdeel van onze missie om een duurzame gemeente te worden.

groenlichttrofee.nl

De winnaar Groenlicht Trofee 2015

Terberg Verenigde Bedrijven is de 5e op rij die de GroenLicht Trofee heeft gewonnen.

Energie opwekken met de Windwokkel

windwokkel green hybridsl
Green Hybrids is een bedrijf in IJsselstein dat een prachtige innovatieve oplossing heeft om stroom op te wekken, de Windwokkel™. Behalve stroom opwekken heeft het nog een andere functie als marketinginstrument. De Windwokkel kan worden bedrukt naar keuze. Met een bedrijfslogo of een foto valt 'ie extra op. Maar in schutkleuren kan natuurlijk ook, om juist op te gaan in de omgeving. 

In Nederland staat er bijna altijd wel wind, de wokkel heeft weinig nodig om al te kunnen draaien. Bovendien draait hij 24 uur per dag, dit in tegenstelling tot de werking van zonnepanelen. 

Wij hebben de bedenkers ontmoet en zijn heel enthousiast!

 >> Bekijk de website van de Windwokkel, Green Hybrids.