De EnergieAmbassadeurs willen mensen graag verder helpen met het verduurzamen van hun huis. Daarom starten we na de zomervakantie met de cursus: Reken je rijk! Dé cursus voor het verduurzamen van je woning. Een aantal EnergieAmbassadeurs uit Utrecht zijn speciaal opgeleid om met behulp van een slimme rekentool aan de slag te gaan om een maatwerkadvies op te stellen. Door het onder begeleiding van een adviseur opstellen van een maatwerkadvies krijgen de deelnemers gevoel en inzicht in wat er in hun huis het beste gedaan kan worden. 

De cursus is bedoeld voor mensen met ambitieuze verbouwplannen die zelf aan hun huiswillen rekenen en willen begrijpen wat er in hun huis precies gebeurt.

 

De cursus is ook voor EnergieAmbassadeurs die meer willen weten over nul op de meter, de samenhang tussen allerlei technische maatregelen en dieper de theorie in willen. De cursus bestaat uit 3 avonden en bedraagt €75 voor leden en €100 voor niet leden.
bijna iedere maand start er een cursus, de cursus vind plaat in ANNE Veemarktplein 41 (Jaarbeursterrein) in Utrecht. Wil je je aanmelden of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar Peter van Mondfrans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inhoud van de cursusavonden:

  1. Op het eerste avond worden u uitgedaagd om na te denken over uw wensen. Op basis hiervan stelt u een programma op. Om dit goed te kunnen doen wordt u een handreiking gedaan over de verschillende maatregelen, daarbij wordt onder andere uitgelegd wat de energiebalans is. Als ‘huiswerk’ moet u de verschillende oppervlakte en inhoud van hun woning gaan bepalen.
  2. De tweede avond wordt gebruikt om de rekentool toe te lichten. U wordt uitgelegd hoe u uw huis moet invoeren in de tool en hoe u de verschillende maatregelen kunt inpassen. Als huiswerk gaat u een aantal scenario’s uitwerken met behulp van de tool. tevens wordt u een gebruiksaanwijzing van de rekentool overhandigd. 
  3. Op de derde avond worden de verschillende scenario’s doorgesproken en krijgt u inzicht in welke maatregelen er voor uw situatie het meest voor de hand liggen.

Nieuwe data volgen.