EnergieAmbassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse hebben in energie besparen en duurzame energieopwekking en/of samen met hun buren duurzaam aan de slag willen.
Zij kunnen gratis en onafhankelijk advies geven of helpen collectieve projecten op te starten.

Op het moment zijn er in Utrecht 75 EnergieAmbassadeurs waarvan twee in IJsselstein.

Wat doet een EnergieAmbassadeur voor mij?

EnergieAmbassadeurs hebben vaak veel kennis over energiebesparing en duurzame energieopwekking van woningen in IJsselstein.
We willen buren, wijk-, buurt- en straatgenoten o.a. helpen met het energiezuinig maken van de woning.

Dat kan op heel veel verschillende manieren door bijvoorbeeld het organiseren van informatieve avonden, individueel of in een groep per wijk,
over energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Dat kan een huiskamerbijeenkomst zijn, een individueel gesprek, een feest, een bijeenkomst in een buurthuis, een wedstrijd onder de buren,
een markt of een infoavond.

Hoe hetwordt ingevuld, welke onderwerpen er aan bod komen, welke bewoners er uitgenodigd worden dat is overal verschillend.
Ook worden er collectieve inkoop acties georganiseerd om bijvoorbeeld in de wijk gezamenlijk zonnepanelen of vloerisolatie aan te schaffen,
met een leuke korting!

De EnergieAmbassadeurs leren van elkaar en kunnen elkaar om advies vragen. In 2016 hebben de EnergieAmbassadeurs in Utrecht ca. 650 bewoners geïnformeerd over energiebesparing en samen met de gemeente Utrecht hebben nog eens 1650 Utrechtse bewoners uitleg gegeven over energiebesparing.

Wilt u contact met een EnergieAmbassadeur?

Momenteel zijn er drie verschillende mogelijkheden bij ons bekend: 

Henk de Groot

henk de grootWilt u een oriënterend gesprek met een van onze energieambasadeurs?
Denk dan aan Henk de Groot. onze ambassadeur van het eerste uur.
U kunt contact opnemen via zijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 46190028.

 

 

 

Frank Benthem MiddelFrank Benthem

Onze tweede ambassadeur is Frank Benthem. Als energie-ambassadeur heeft Frank al diverse woningeigenaren geadviseerd. Hij is tevens één van de oprichters van adviesbureau Woondokter, dat particuliere eigenaren helpt met de verduurzaming van hun woning. Met de persoonlijke benadering volgens de Woondokter-aanpak is hij in staat op overzichtelijke wijze te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Met oplossingen die zich hebben bewezen in de praktijk en die passen bij de wensen van de bewoners. Op die manier wil Frank een bijdrage leveren aan de uitdagingen van deze tijd. Frank maakt (tegen betaling) een uitgebreid rapport op met adviezen: een echt behandelplan voor uw huis! >> Ga naar Woondokter.nl

Hieronder twee voorbeeldpagina's uit het uitgebreide rapport wat onze Woondokter voor u opstelt. Het betreft een recent advies, wat wij geanonimiseerd hebben. 

voorbeeld energiescan woondokter pg 1

voorbeeld behandelplan woning

 

Energieloket

In de bibliotheek in IJsselstein start op 16 november vanuit Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) het Energieloket*.

Energieambassadeur Frank Benthem is tijdens het gratis inloopspreekuur beschikbaar voor vragen of hulp bij het verduurzamen van uw woning. Inwoners van IJsselstein kunnen daar zonder afspraak terecht met vragen over energiebesparing, verbetering van het binnenklimaat (te warm of te koud) of vermindering van de CO2 uitstoot.

Wat: Frank geeft in het Energieloket kosteloos advies en ondersteuning.
Waar: Het Energieloket is gehuisvest in de Greenspot in de bibliotheek, bij binnenkomst linksaf.
Wanneer: De openingstijden zijn op woensdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00.
Wie: Frank Benthem is adviseur Duurzaam Wonen bij adviesbureau Woondokter en vrijwilliger bij Klimaatneutraal IJsselstein.

*) Tijdens de Corona-tijd is het Energieloket alleen online open. Zie deze link

Aanbod Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein heeft ook een aanbod voor een onafhankelijk advies. 

U ontvangt een persoonlijk advies voor het integraal verduurzamen van de woning door een professionele onafhankelijke regisseur. Het advies is gebaseerd op de wensen en de persoonlijke leefsituatie van de bewoner, maar ook op de technische mogelijkheden van de woning. De regisseur zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in de verbetermogelijkheden en oplossingsrichtingen en besluiten kan nemen. Als eigenaar kunt u aan de slag met het comfortabel, energiezuinig en duurzaam verbeteren van uw woning. Ook tijdens de uitvoeringsfase kan de regisseur bij blijven springen zoals bij het verder uitwerken van onderdelen, het vinden van leveranciers of het begeleiden van de realisatie.

Bij aanmelding neemt u deel aan een onderzoeks- en testprogamma van negen Utrechtse partijen, waaronder Hogeschool Utrecht. Uw financiële bijdrage voor een startadvies van een onafhankelijke regisseur is € 275 (incl. BTW). Er is ruimte voor een beperkt aantal personen.

Heeft u interesse? Meldt u vrijblijvend aan bij Katrin Larsen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de contactpersoon van uw lokale energie-initiatief. Meer info: https://www.nmu.nl/project/verduurzamen-met-regisseurs/