We verzamelen op deze pagina tips vanuit de gemeente, over duurzaamheid, energietransitie en meer. 

Webinar transitievisie warmte

Op dinsdag 5 juli zijn de aanwezige inwoners meegenomen in het proces rond de totstandkoming van de Transitievisie Warmte. Een bijzondere uitdaging waarin we samen de handen uit de mouwen mogen steken. Samen stap voor stap toewerken naar een aardgasvrij en/of energieneutraal IJsselstein in 2050.

Zoals wethouder Peter Bekker aangaf, streeft IJsselstein naar een realistische, haalbare en betaalbare aanpak. Een aanpak waarin iedereen mee kan doen, en een aanpak waarbij in IJsselstein in eerste instantie de focus komt te liggen op besparen en isoleren, om daarnaast na te denken over duurzame opwekking van energie en alternatieve warmtebronnen.

Immers: “Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken”. Een uitdaging waar u vandaag al mee aan de slag kunt. Dat kunt u alleen doen, maar ook bijvoorbeeld samen met de straat of buurt. Hoe u dat kunt doen, leest u aan het einde van deze mail.

Adviesbureau DWA nam de aanwezigen ook mee in de technische aspecten van de Transitievisie Warmte. Ze gaven uitleg over het onderzoek naar duurzame warmtebronnen in IJsselstein, de hoeveelheid warmte die IJsselstein nodig heeft en de keuzes die u als inwoner kunt maken om het  thuis aangenamer te maken en minder afhankelijk te worden van het aardgas.

Kijk het webinar terug op Jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein.

Daar vindt u ook de eerste antwoorden op de gestelde vragen. Antwoorden op meer vragen volgen nog.