Er is hulp als u het plan heeft om uw woning, huurwoning of sportaccommodatie klimaatneutraal te maken of als u minder energie wilt gebruiken. Een hobbithuis zou natuurlijk ideaal zijn, maar wij kunnen ook uw rijtjeshuis helpen verduurzamen! Neem voor een advies eens contact op met een van onze energieambassadeurs. 

architecture beautiful building 2259917 Groot

Energieloket

Energieambassadeur Frank Benthem is tijdens het gratis spreekuur beschikbaar voor vragen of hulp bij het verduurzamen van uw woning. Inwoners van IJsselstein kunnen terecht met vragen over energiebesparing, verbetering van het binnenklimaat (te warm of te koud) of vermindering van de CO2 uitstoot.

Wat: Frank geeft in het Energieloket kosteloos advies en ondersteuning.
Waar: In de bibliotheek aan de Overtoom.
Wanneer: De openingstijden zijn op zaterdag van 10:00 tot 12:00.
Wie: Frank Benthem is adviseur Duurzaam Wonen bij adviesbureau Woondokter en vrijwilliger bij Klimaatneutraal IJsselstein.

Energieambassadeurs

Onze energieambassadeurs kunnen u helpen door met u te bespreken wat de mogelijkheden en de voor- en nadelen zijn van isolatie, zonnepanelen, warmtepomp etc. Weet u dat uonnepanelen kunt installeren zonder dat u hoeft te investeren, maar dat het wel een reductie op uw energietarief oplevert?

Wij kunnen met behulp van een warmtebeeld camera op zoek gaan naar warmtelekken in uw woning en u informeren over mogelijkheden om dit weglekken van warmte te verminderen.
Weet u ongeveer wat u met uw woning wilt, dan kunnen wij u adviseren over de eerste stappen de u kunt zetten.

Wilt u samen met anderen in uw wijk woningen verduurzamen, dan kan de werkgroep hierbij helpen door onafhankelijk advies te geven over de mogelijkheden, maar we kunnen u ook ondersteunen bij de vraag hoe je een dergelijk project kunt aanpakken in uw wijk

Wat doet een EnergieAmbassadeur voor mij?

EnergieAmbassadeurs hebben vaak veel kennis over energiebesparing en duurzame energieopwekking van woningen in IJsselstein.
We willen buren, wijk-, buurt- en straatgenoten o.a. helpen met het energiezuinig maken van de woning.

Dat kan op heel veel verschillende manieren door bijvoorbeeld het organiseren van informatieve avonden, individueel of in een groep per wijk,
over energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Dat kan een huiskamerbijeenkomst zijn, een individueel gesprek, een feest, een bijeenkomst in een buurthuis, een wedstrijd onder de buren,
een markt of een infoavond.

Hoe hetwordt ingevuld, welke onderwerpen er aan bod komen, welke bewoners er uitgenodigd worden dat is overal verschillend.
Ook worden er collectieve inkoop acties georganiseerd om bijvoorbeeld in de wijk gezamenlijk zonnepanelen of vloerisolatie aan te schaffen,
met een leuke korting!

De EnergieAmbassadeurs leren van elkaar en kunnen elkaar om advies vragen. In 2016 hebben de EnergieAmbassadeurs in Utrecht ca. 650 bewoners geïnformeerd over energiebesparing en samen met de gemeente Utrecht hebben nog eens 1650 Utrechtse bewoners uitleg gegeven over energiebesparing.

Wilt u contact met een EnergieAmbassadeur?

Momenteel zijn er drie verschillende mogelijkheden bij ons bekend: 

Henk de Groot

henk de grootWilt u een oriënterend gesprek met een van onze energieambasadeurs?
Denk dan aan Henk de Groot. onze ambassadeur van het eerste uur.
U kunt contact opnemen via zijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 46190028.

 

 

 

Frank Benthem MiddelFrank Benthem

Onze tweede ambassadeur is Frank Benthem. Als energie-ambassadeur heeft Frank al diverse woningeigenaren geadviseerd. Hij is te raadplegen in het Energieloket (zie boven, tijdelijk gesloten ivm sluiting bibliotheek). Hij is tevens één van de oprichters van adviesbureau Woondokter, dat particuliere eigenaren helpt met de verduurzaming van hun woning. >> Ga naar Woondokter.nl

 

 

Joep Dickhaut

joep dickhautJoep is onze derde energieambassadeur. Hij houdt zich bezig met energieadvies aan huis. Met zijn brede ervaring en relevante opleidingen is hij een mooie aanwinst voor ons team!
Hij wil als vrijwilliger vooral woningeigenaren een stap verder helpen door het 'bos van het verduurzamen'. Met advies of als 'gids'.
Omdat niet altijd helder is wat het belang is achter een advies of wat het nut is van een onafhankelijke adviseur.
Soms is een adviseur of trajectbegeleider verstandig. Andere mensen kunnen het zelf wel na een eerste stap. Want je kunt in principe alles op internet vinden, zeker met enkele tips van een gids.

>> Lees meer over Joep Dickhaut op zijn website.