ijsselsteinKlimaatneutraal betekent dat we in IJsselstein in 2025 willen wonen, werken en recreëren zonder dat het klimaat slechter wordt. Dat kan zonder dat we daar voor moeten inleveren op onze welvaart en welzijn.
Een goed geïsoleerde woning met zonnepanelen of een warmte pomp levert je binnen een paar jaar meer besteedbaar inkomen op en belast het klimaat niet.

En de meesten van ons leven wat langer dan nog een paar jaar. Dan levert het veel geld op. Alleen al in IJsselstein zijn er tientallen gezinnen die honderden euro minder betalen dan 5 jaar geleden. Ook zijn er voorbeelden van buurtinitiatieven. Samen iets doen is goed voor de onderlinge contacten. Je wordt er een beetje trots van op je wijk.

Woonwerkverkeer op de fiets, openbaar vervoer op groene stroom en elektrische of waterstof scooters, auto’s en stadsbussen. Het gaat om wat aanpassingen in je gedrag maar de echte winst is te halen uit gebruik van schone vervoermiddelen. Jouw keuze dus.
Let eens wat meer op het verpakkingsmateriaal en doe lekker mee aan de afvalscheiding. Het klimaat is je dankbaar en het kost niets.

Werken kan klimaatneutraal. Er zijn al bedrijven die klimaatneutraal zijn. Een aantal is hard onderweg het te worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heet dat. Het klinkt niet alleen mooi. Menig ondernemer verzucht nu, was ik er maar eerder mee begonnen. Het levert me nog geld op ook en mijn klanten vragen er steeds meer om. Jij bent die klant.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails