Klimaatneutraal IJsselstein is een burgerinitiatief, met als doel om de overgang naar klimaatneutraal te katalyseren.neutraal logo zonder tekst Voor en door IJsselsteiners.
Er is geen twijfel meer of de menselijke industrie het klimaat en daarmee de veiligheid van ons bestaan beïnvloed.

De vraag of en wanneer de overgang naar een duurzame energieneutrale samenleving gemaakt wordt, maakt plaats voor simpelweg met elkaar in beweging komen.
Dit is niet perse een moeilijke taak die geld kost, of ‘geitenwollensokkenimago’ heeft;  het is juist een positieve beweging die wereldwijd niet meer te stoppen is en als een sneeuwbaleffect doorrolt.

IJsselstein kan hier ook niet meer omheen en zowel bij burgers, overheid en bedrijfsleven zijn er positieve initiatieven gaande.
De overgang is niet saai en suf, maar juist leuk en levert vaak ook nog wat op.

Het doel van deze website is om de initiatieven die in IJsselstein leven te bundelen en zichtbaar te maken.
De website biedt een platform waarin alle relevante initiatieven worden gebundeld en zichtbaar gemaakt.
Dit betreft niet alleen thema energieneutraal, zoals energieopwekking via zonnepanelen, maar naast het thema wonen worden ook andere relevante thema’s zoals groen, werk, mobiliteit en recycling meegenomen. Ook die laatste onderwerpen dragen bij aan een klimaatneutraal IJsselstein.
Informatie van zowel overheid, bedrijfsleven en burgers krijgen ruimte op deze site.
De werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein is verantwoordelijk voor de vorm, inrichting, onderhoud en actueel houden van de site.

Werkgroep KNIJ


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails