Tijdens het eerste kerstboomherplantproject bleken veel kerstbomen gewoon afgezaagde bomen in pot te zijn. Joost Tieland, filiaalmanager bij Intratuin IJsselstein, is op duurzaamheid een sterke pionier en hij ging voor ons op zoek naar duurzame herplantbare kerstbomen.

Dit was zo'n succes dat jeugdjournaal en SBS6 erop afgekomen zijn. Het jaar erop heeft heel landelijk Intratuin deze bomen ingekocht en het jaar daarop was er zelfs keuze uit 5 soorten duurzame herplantbare kerstbomen.

De allereerste samenwerking was tijdens de workshop 'Watervriendelijke tuinen' (zie foto). Er zijn genoeg gezamenlijke interesses en beoogde doelen om krachten te bundelen. We denken beiden in 1 plus 1 is meer dan 2.

Koploper zonder gif

Intratuin IJsselstein is van de landelijke tuincentra koploper om zonder gif te willen inkopen en verkopen. De groenteplantjes, fruitboompjes, eetbare struiken en kruiden zijn al biologisch. De meeste overige planten hebben het strengste reguliere keurmerk.Voor meer info over de soorten planten en alle duurzame labels www.hellogarden.nl

Intratuin wil als eerste tuincentrum nog meer stappen zetten zodat echt alle planten zonder pesticiden zijn.

Kies bewust

Als inwoner en consument kunnen wij ook bijdragen, door bewust te kiezen voor de biologische producten en de producten met streng keurmerk. Want als kwekers zich inzetten om het duurzamer te kweken en consumenten de stap naar duurzamere producten niet maken, dan stopt de transitie.

Dat is niet alleen slecht voor het milieu, de planten, insecten en dieren, maar ook voor alle betrokkenen in de keten. Denk aan de kweker die dagelijks teveel gif binnenkrijgt, de inkopers, de winkelmedewerkers, de kassieres. Ook voor hen is het belangrijk een duurzamere keuze te maken.

Vraag gerust aan de medewerkers welke planten je het beste kunt kopen als je een bewuste keuze wilt maken.

Op de pagina in de media is zowel een column te lezen én een mooi interview met Joost Tieland van Intratuin IJsselstein. Zowel de column en interview geven mooi weer waarom KNIJ de samenwerking een warm hart toedraagt.

Video Tegelwippen

In de tweede helft van deze ze video zie je Joost, onze contactpersoon bij Intratuin IJsselstein.

{embed:youtube:5Zkbjm2NyWo}

workshops watervriendelijke tuin

Workshop watervriendelijke tuinen