Waarom Klimaatneutraal IJsselstein

ijsselsteinKlimaatneutraal betekent dat we in IJsselstein in 2025 willen wonen, werken en recreëren zonder dat het klimaat slechter wordt. Dat kan zonder dat we daar voor moeten inleveren op onze welvaart en welzijn.
Een goed geïsoleerde woning met zonnepanelen of een warmte pomp levert je binnen een paar jaar meer besteedbaar inkomen op en belast het klimaat niet.

Lees meer: Waarom Klimaatneutraal IJsselstein

Lokale veerkracht

IJsselstein bezit een ruime diversiteit van kwaliteiten binnen de stadgrenzen. Hiermee zijn veel initiatieven en activiteiten lokaal te faciliteren. Voor en door IJsselsteiners. Dat heet lokale veerkracht.

Lees meer: Lokale veerkracht

Circulaire economie

Lineaire en circulaire economieDe meeste van ons zijn opgegroeid met het beeld van groter, meer en onuitputtelijke aarde en economie. Steeds meer komt het besef dat deze leefwijze simpelweg niet meer kan standhouden.

Door de hoeveelheid mensen op aarde en het simpele feit dat de aarde niet onuitputtelijk is en niet oneindig te vervuilen is, zonder de prijs hiervoor te moeten betalen.

Lees meer: Circulaire economie

Een bijdrage, groot of klein

Vaak wordt gedacht dat hier geld voor nodig is,  de initiatieven uit IJsselstein geven weer dat een waardevolle bijdrage niet gemeten wordt aan omvang, meer aan bereidwilligheid, gezamenlijk doel, verbondenheid, creativiteit.
voorbeelden uit IJsselstein:

Lees meer: Een bijdrage, groot of klein

KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails