Ken je de wandelroutes van IVN al? Nu mét de IJsselsteinse bomenroute! Te downloaden via de website van IVN of in de IVN app voor op je mobiel. Handig voor onderweg.

De Bomenroute is een van de wandelingen die te vinden zijn op de IVN Route app.
Deze route van 5,5 km is ook aantrekkelijk voor wie minder in bomen geïnteresseerd is, want je loopt behalve langs huizen met een bijzondere architectuur vooral door natuur en parkachtige gedeeltes van Zenderpark. Opvallend hoe nieuw en verrassend dit stukje natuur is voor de meeste wandelaars. 

De bomenroute is gebaseerd op de inventarisatie van Frank Bersma. Frank heeft een mooie loopbaan achter de rug als medewerker Groen van Gemeente IJsselstein (later RMN) en hij is een man met een bijzondere kennis over bomen en IJsselstein.

Wij zijn er blij mee dat hij zijn kennis heeft gestoken in deze interessante route en zijn fotos's en informatie aan ons beschikbaar heeft gesteld!De wandelapp is ontstaan vanuit een samenwerking van IVN en KNIJ en met bijzondere dank aan Loes Truijens voor het zichtbaar maken van alle beschikbare informatie naar een bruikbare en toegankelijke wandelapp.

Daarna is de route IJsselbos langs de Noord IJsseldijk in IJsselstein gemaakt door Loes Truijens van het IVN. Deze route komt door zowel het reeds bestaande en nieuwe bos langs de Noord IJsseldijk.

IJsselstein en omgeving kent al meerdere tochten die via een app gemaakt kunnen worden.
IVN route app wandelingen zijn er ook: Langs de Nedereindse plas, Door Het IJsselbos in Nieuwegein en er is een fietsroute langs de Hollandse IJssel.

Download de app of bekijk op de site van IVN

  • Installeer in Google play store of de Appstore (voor iPhone) de IVN wandelroutes app op mobiel.
  • Open de IVN app en selecteer de gewenste route.

Met de IVN Routes app heb je altijd bijna 200 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek op routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen. Download de app nu gratis voor Android en iPhone.

De IVN heeft routes in heel Nederland! De afdelingen van IVN kunnen bovendien zelf routes toevoegen. 

>> Op de website van het IVN vind je alle info en de links om de app te downloaden

IVN