Hartverwarmend

IJsselstein heeft inmiddels meer dan 20 grote krokusharten in het openbaar groen. Het zijn harten in het gras van ruim een meter groot, gemaakt met een groot aantal krokusbolletjes. De bolletjes komen grotendeels van Kwekerij de Keltenhof en zijn onbespoten.

De ideale tijd om te wandelen is in februari tot half maart. Afhankelijk van weersomstandigheden. In 2020 waren de krokussen vroeg en dat paste mooi met Valentijnsdag. Onze vrijwilligers kiezen mooie soorten uit en planten ieder jaar wel een paar harten erbij. Sommige typen krokussen bloeien wat eerder en sommige wat later. Daardoor is het ieder jaar een verrassing hoe de harten eruit zien. Het jaarlijkse resultaat is afhankelijk van weersomstandigheden, grondkwaliteit, maaibeheer en overige werkzaamheden terplekke (machines).

Wandelen met de app

IVN heeft een nieuwe app laten maken met wandel- en fietsroutes, natuuractiviteiten en meer. Mocht je de IVN-routes app al hebben, dan mag je die wissen en je downloadt dan de nieuwe IVN-Natuur app. Er zit meer in en de app is toch sneller en zuiniger! 
>> Je vindt hier meer info